1521: La primera publicació sobre la càmera obscura és la de Cesare Cesariano, un alumne de Leonardo durant el Renaixement. Per la seva banda, el científic Georgius Fabricus experimentava ja amb les sals de plata, notant algunes de les seves propietats.
1558: Giovanni Battista della Porta per les seves publicacions sobre la càmera obscura es va fer popular entre els pintors de l'època. Gerolamo Cardano suggereix una important millora, una lent en l'obertura de la càmera.
1600: durant el segle XVII, la càmera que fins a aquest moment era una habitació com a tal es transforma en un instrument portàtil de fusta. Johann Zahn
va transformar aquesta caixa en un instrument semblat a l'usat en els
principis de la Fotografia. En aquest segle els científics continuaven
experimentant amb clorur de plata,
notant com s'enfosquien amb l'acció de l'aire i del Sol, sense saber
que era la llum la qual els feia reaccionar, fins que científics com el suec Carl Wilhelm Scheele i el suís Jean Senebier van revelar que les sals actuaven amb l'acció de la llum.
1801: pocs anys abans de la mort de l'anglès Thomas Wedgwood va fer els últims descobriments en els procediments per a capturar imatges, però fins a la seva mort el 1805 no va assolir fer-les permanents.
La història de la Fotografia s'inicia a principis del segle XIX, quan el 1816 el científic francès Nicéphore Niepce va obtenir les primeres imatges fotogràfiques, encara que la fotografia més antiga que es conserva és una imatge obtinguda el 1826 amb la utilització d'una càmera obscura i un suport sensibilitzat mitjançant una emulsió química de sals de plata. Niepce va començar les seves investigacions, necessitant vuit hores d'exposició a plena llum del dia per a obtenir les seves imatges.
El 1839 Louis Daguerre va fer públic el seu procés per a l'obtenció de fotografies basat en la plata denominat daguerreotip, que resolia alguns problemes tècnics del procediment inicial de Niepce i reduïa els temps necessaris d'exposició.
Per aquests temps el daguerreotip era molt més popular ja que era
particularment útil per als retrats, costum comú entre la classe mitjana
burgesa de la Revolució Industrial.
És un fet que gràcies a l'enorme demanda d'aquests retrats, molt més
barats que els pintats, la Fotografia va ser impulsada enormement.
Per a la captació de les imatges es va emprar la càmera obscura que va sofrir constants millores en el seu disseny i grandària, així com en les lents òptiques o objectius
utilitzats, a causa de les aportacions de diferents investigadors.
D'altra banda, els procediments fotogràfics utilitzats durant el segle XIX van ser el daguerreotip, el calotip, el col·lodió humit i el Gelatina-bromur. Aquests dos últims són els que més van evolucionar el coneixement fotogràfic mitjançant una sèrie de millores al Calotip creat per William Fox Talbot.
La fotografia en color va ser desenvolupada durant el segle XIX. Els experiments inicials no van ser capaços d'aconseguir que els colors es quedessin fixats en la fotografia. La primera fotografia en color va ser obtinguda pel físic James Clerk Maxwell el 1861. No obstant això, la primera pel·lícula fotogràfica en color -Autochrome- no va arribar als mercats fins a 1907. La primera pel·lícula fotogràfica en color moderna, KodaChrome, va ser utilitzada per primera vegada el 1935. Les més modernes, llevat d'aquesta, han estat basades en la tecnologia desenvolupada per Agfacolor el 1936.